Μετά τη ζύμωση απομακρύνονται οι ζύμες με διήθηση και το διαυγές διήθημα αποθηκεύεται υπό ψύξη για αρκετές εβδομάδες μέχρι να ωριμάσει. Είναι απαραίτητη για να βελτιωθούν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της μπύρας. Σ' αυτό το στάδιο γίνεται μια δεύτερη αργή ζύμωση διάρκειας 2-3 εβδομάδες. Η ελάττωση του διακετυλίου αποτελεί ένδειξη λήξης της ωρίμανσης.
Μετά το τέλος της ωρίμανσης ακολουθεί διήθηση, προσθήκη CΟ2 αν χρειάζεται και τελικά η μπύρα εμφιαλώνεται.