33 Brewing Company

Λίγα λόγια για την ονομασία του ζυθοποιείου, που υπάρχουν πολλές εκδοχές, άλλες με νόημα, άλλες χωρίς νόημα και κάποιες που σατιρίζουν την ονομασία, όπως το λαϊκό άσμα όπου αναφέρεται στο κελί 33…

Μια άλλη εκδοχή είναι ο αριθμός της οδού του ζυθοποιείου, που είναι ο αριθμός 3 με το σκεπτικό ότι όταν κάποιος εισέλθει στο ζυθοποιείο και αρχίσει να στροβιλίζεται ανάμεσα στις γεύσεις και  τα αρώματα, μετά από λίγο η γλυκιά μέθη θα τον κάνει να τα βλέπει όλα δίπλα και το 3 να φαντάζει 33.

Η πραγματική όμως εκδοχή, είναι τα δυο τριάρια τόσο στην ονομασία, όσο και στις δεξαμενές μας, που συμβολίζουν το τρίτο γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου, που είναι το C και το γράμμα που αρχίζουν οι λέξεις Chance και Create, μεταφέροντας το νόημα και τον λόγο της δημιουργίας του ζυθοποιείου, ότι μας δίνεται η ευκαιρία (Chance) να δημιουργήσουμε (Create).

Άλλωστε η ευκαιρία για δημιουργία, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιδέας των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την 33 Βrewing Company!

Άρωμα Βύνης στο Θριάσιο Πεδίο!

Μόλις 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας στην αρχαία Θρία έριξε τα «χαλίκια» της η θεά Αθηνά και εγένετο... η 33 Brewing Company!

Μιλάμε για την αρχαία περιοχή του Ασπροπύργου που εξακολουθεί να έχει μια κρυφή γοητεία παρά την επίμονη περιβαλλοντική πίεση, που υφίσταται στα νεότερα χρόνια.

Η 33 Brewing Company είναι από τα νεότερα ζυθοποιεία της Ελλάδας, με σημείο έναρξης τον Νοέμβριο του 2020.

Το χρονικό του μεγάλου εγχειρήματος, ξεκινά το σωτήριο έτος 2016 όταν γνωρίστηκαν ο Τίμος Πατσός και ο Βασίλης Σέγκος.

Σύντομα θα καταλάβαιναν ότι ένα αδιόρατο νήμα θα τους ενώσει επαγγελματικά.

Από την μία ο Τϊμος ο οποίος έχοντας αφήσει πίσω μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στον τραπεζικό τομέα, κάνει καθημερινά αυτό που ήθελε πιο πολύ, δηλαδή να διαχέει εμπορικά καλές μπίρες και να συζητάει με τις ώρες για αυτές.

Παράλληλα με διορατικότητα επενδύει χωρίς φειδώ στο ζυθοποιητικό ταλέντο και εξελίσσει την Cava di Patsi σε εμπορικό πόλο για να κάνει ένας οικοζυθοποιός το όνειρο του πραγματικότητα.

Να βγάλει δηλαδή την δική του μπίρα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Βασίλης!

Έχοντας ξεκινήσει το 2010 να φτιάχνει μπίρα στο σπίτι, βρίσκει τον ιδανικό άνθρωπο για να υλοποιήσουν το κοινό τους όραμα...

Ένα σύγχρονο ζυθοποιείο!

Στο ενδιάμεσο, ο Βασίλης -aka φλασάτος- γίνεται πρώτος Έλληνας οικοζυθοποιός ο οποίος μετέχει στον διεθνή διαγωνισμό του

American Homebrewers Association και κατακτά το 3ο έπαθλο στην κατηγορία Imperial Stout.

Και επειδή όλοι ξέρουμε ότι αν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί, η 33 Brewing Co παίρνει σάρκα και οστά στο λυκόφως του 2020.

Όντας και οι δύο λάτρεις των συμβολισμών, επιλέγουν να ονομάσουν το νέο τους εγχείρημα ζυθοποιείο 33.

Tα δυο τριάρια τόσο στην ονομασία, όσο και στις δεξαμενές, συμβολίζουν το τρίτο γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου, που είναι το C το γράμμα που αρχίζουν οι λέξεις Chance και Create, μεταφέροντας το νόημα σύλληψης της ιδέας του ζυθοποιείου, που είναι η ευκαιρία για να δημιουργήσουμε “Chance to Create”.

Άλλωστε η ευκαιρία για δημιουργία, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την 33 Βrewing Company.

Επιπλέον, η οδός που βρίσκεται η 33 ονομάζεται Ανακρεόντος.

Ο Ανακρέων ήταν ένας από τους εννιά Λυρικούς ποιητές της αρχαιότητας που ύμνησε τα συμποτικά τραγούδια, δηλαδή ένας αυθεντικός γλεντζές έχοντας όμως πάντα την αίσθηση του μέτρου.

Πίσω από την 33 βρίσκεται μια συμπαγής ομάδα νέων ανθρώπων που αγαπάει την μπίρα και τηρεί ευλαβικά το ρητό «Ισχύς εν τη ενώσει».

Γιατί μόνο οι παρέες γράφουν ιστορία…

Τα εμπορικά σήματα που τελούν υπό την αιγίδα της 33 είναι τα εξής:

DARK CROPS, FLAROS, CLEPSYDRA, NOBLE MEN, KVLT και φυσικά οι ετικέτες του ίδιου του ζυθοποιείου.

Το ζυθοποιείο βρίσκεται μέσα σε ένα στρέμμα και κατέχει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό προσφέροντας εξειδικευμένες δυνατότητες ζυθοποίησης όπως:

  • Αυτοματοποιημένο Brewhouse 4 δοχείων, δυνατότητας βρασμού 2.500 λίτρων ζυθογλεύκους, και υπερμέγεθες δοχείο διήθησης με δυνατότητα παραγωγής ζύθου υψηλού αλκοόλ 15%alc.
  •  Δεξαμενές Ζύμωσης – Ωρίμανσης 2.000 και 4.000 λίτρων, με δυνατότητα θέρμανσης για παραγωγή εξειδικευμένων ζύθων.
  • Hop Rocket 600 λίτρων με χωρητικότητα λυκίσκου έως 50 κιλά, για μέγιστη ενσωμάτωση των αρωμάτων του λυκίσκου στη μπίρα, που επιτυγχάνουν σχεδόν μηδενική φύρα.
  • Εξειδικευμένα συστήματα φιλτραρίσματος, με πλακοειδή φιλτρόπρεσσα και φυγοκεντρικό διαχωριστή που εξασφαλίζουν διαυγές προϊόν, χωρίς απώλεια γευστικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών.
  • Εμφιαλωτική μηχανή με δυνατότητα πλήρωσης 3.000 φιαλών την ώρα και διπλή προεκκένωση για ελάχιστη επαφή του προϊόντος με το οξυγόνο.
  • Ο ψυκτικός θάλαμος χωρητικότητας 800 βαρελιών διατηρεί τα τελικά προϊόντα φρέσκα και δροσερά μέχρι να φύγουν από το ζυθοποιείο.
  •  Για το νερό του ζυθοποιείου υπάρχει η αντίστροφη ώσμωση, δίνοντας μας την δυνατότητα να τροποποιούμε τα στοιχεία του ανάλογα το στυλ της μπίρας που θα παραχθεί.